Köp och leveransvillkor

Vi på Arbetsbyxor.com har ambitionen att alltid ge hög service till våra kunder, och därför arbetar vi efter nedanstående köpvillkor. Vid frågor kontakta oss på info@arbetsbyxor.com

Priser

Alla priser är i SEK exkl.moms. Priset som gäller är det som är angivit den dag kunden gör sin beställning. Eventuella fraktkostnader redovisas innan kunden bekräftar köpet.

Beställning

Aviseringar och fakturering sker via e-post, därför är det viktigt att ni anger en korrekt mailadress. Mail kan hamna i skräpposten hos vissa e-postleverantörer därav är det viktigt att man även kollar i skräpposten om man saknar ett mail. Om ni har angivit fel mailadress på er order kan ni kontakta oss för att rätta till det.

Betalning

På Arbetsbyxor.com kan du välja mellan flera olika betalningsmetoder. Välj den metod och leverans som passar dig bäst när du kommer till kassan. Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Vi accepterar betalning via bankbetalning, kortbetalning, faktura och delbetalning genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB. Frågor kring specifika avgifter såsom räntor, uppläggningsavgifter, förseningsavgifter och dylika kostnader i samband med faktura och delbetalning hänvisar vi till Svea Ekonomi AB. Du kan även hitta en länk till allmänna köpvillkor hos Svea Ekonomi i kassan innan du genomför köpet.

För att handla mot faktura ska du ange personnummer/organisationsnummer, finnas registrerad i folkbokföringsregistret samt vara över 18 år.

Kontaktuppgifter Svea Ekonomi AB

08-514 931 13

kundtjanst.sveawebpay@svea.com

Svea.com

Fraktavgift

DB Schenker Ombud får ej överstiga 7kg, därefter tillkommer det en fraktavgift för en ytterliggare sändning.

DB Schenker Ombud får ej överstiga överstiga vårt standardmått av våra fraktlådor (55x37x28).

DB Schenker Företagspaket kan endast användas av företag, vi rekommenderar företag att välja det här leveranssättet i första hand för större beställningar.

Sändningar där felaktiga sändingsuppgifter anges förebehåller vi oss rätten att debitera 235:- exkl.moms för att korrigera adressen, därefter tillkommer det en extra fraktavgift. Denna avgift debiterar DB Schenker oss för att paketet skickas med felaktiga uppgifter, vilket kunden behöver stå för. Det är viktigt att skriva korrekt adress.

DB Schenker Företagspaket levereras endast ut till en företagsadress där ni har möjlighet att ta emot paketet under dagtid. Vid leveranshinder där DB Schenker inte har möjlighet att leverera ut paketet för att det inte finns någon person på plats att ta emot paketet, så förbehåller vi oss rätten att debitera en kostnad på 250:- exkl.moms. 

Fri frakt över 1.500:- exkl.moms gäller endast DB Schenker Ombud.

Välj önskad betalningsmetod och leveranssätt vid kassan, innan du bekräftar köpet. Om en beställd vara är restnoterad, meddelar vi dig beräknad leveranstid för att godkänna senare leverans eller makulera beställningen. Om leveranstiden skiljer avsevärt mellan olika varor kommer vi att dela upp din leverans, annars kommer ordern att skickas när den är komplett.

Vid beställning av skrymmande föremål såsom brytjärn, yxor och udda mått tillkommer det en avgift på 250:- exkl.moms.

Transportskada

Om varan kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad, ska du omedelbart anmäla detta till oss.

Anmärkningar angående order

Vid fel på vara, order eller leveransproblem skall kunden göra anmärkning till oss via mail till info@arbetsbyxor.com inom 8 dagar efter mottagen vara. Efter 8 dagar så förbehåller vi oss rätten att fatta beslut enligt företagets bestämmelser.

Outlösta paket

För paket som inte hämtas ut hos ombudetet inom 14 dagar tillkommer en avgift på 250:- exkl.moms. Denna avgift debiterar DB Schenker oss för att paketet inte hämtas ut, vilket kunden behöver stå för. För att undvika den här avgiften behöver ni hämta ut paketet och returnera paketet med fraktetiketten som vi förser via e-post, alternativt avboka beställningen innan vi levererar din order.

Om det uppstår ränte-/inkassokostnader eller övriga kostnader så kommer även detta att debiteras kund. Ej uthämtat paket ligger kvar hos oss upp till 1 månad innan ordern makuleras.

För dig som väljer att hämta i vår butik och ej hämtar ut ert paket eller inte svarat på kontakt från oss inom 5 arbetsdagar förbehåller sig Arbetsbyxor.com rätten att leverera paketet med DB Schenker Ombud samt debitera fraktkostnad på 79:- exkl.moms via Svea Ekonomi faktura.

Reklamation

Om en vara är felaktig, defekt eller felexpedierad, var vänlig kontakta oss på info@arbetsbyxor.com för vidare instruktioner. Felaktig eller skadad vara skall reklameras inom 8 dagar. Vid återsändelse av en felaktig eller skadad vara står Arbetsbyxor.com för frakten och eventuell ersättningsleverans. Varan ska återsändas väl emballerad och i originalförpackning med bifogad beskrivning av felaktigheten. Om varan skadas eller kommer bort då du återsänder den är du betalningsansvarig.

Ångerrätt och Nöjd kundgaranti

Förutom reglerna i Distansavtalslagen tillämpar Arbetsbyxor.com att du kan ångra ditt köp inom 30 dagar från mottagandet, utan att ange någon anledning (efter 30 dagar så förekommer det ett 30% returavdrag exkl frakt och fakturaavgifter om returen blir godkänd vill säga i sin tur från våra leverantörer.) Varan måste returneras i oanvänt skick och i originalförpackning. Ej använd. Som använd vara räknas skrynkliga, påtryck, illaluktande, hund/katthår, varor utan taggar(storleks och garantietiketter skall sitta kvar i varorna)

I det fall kläderna är nedsmutsade godkännes ej returen alternativt kommer ett returavdrag att utgå. Skall varan återsändas till kund debiteras frakt. Kontakta oss på info@arbetsbyxor.com för vidare instruktioner. Köpesumman återbetalas i sin helhet senast 30 dagar efter det att vi har återfått varan, exklusive frakt vid full retur.

Tryckta kläder (gäller även kläder under kategorin "T-shirt med attityd") går ej att byta eller returnera.

Returer och Byten

Bifogat i Ert paket finner Ni en returblankett. Blanketten fyller ni i vid ev. retur/byte. Returblanketten kan Ni även få mailad av oss. Obs. endast ett fritt byte per beställning (fritt byte gäller endast DB Schenker Ombud). Returen skall packas så litet som möjligt för att undvika extra volym. T.ex. Om er order är skickad i en låda med olika artiklar och ni vill returna/byta en tröja, så ska ni inte returnera tröjan i orginallådan, utan packa den i en liten påse.

Vid full retur står vi ej för frakten.

Byten och returer får inte ske som postbrev, postförskott, efterkrav, eller likvärdigt där det krävs att vi hämtar paketet, utan endast mot av oss utsänd retursedel, alternativt företagspaket som delas ut. Om ni ändå väljer att skicka paketet till en utlämningsplats så tillkommer det en avgift på 120:- exkl.moms (I den mån det finns tid för oss att ombesörja detta).

Vid eventuell retur av vara måste plastpåsen/emballage returneras i orginalskick och ej förstörd/uppriven förpackning. Om detta ej uppfylls förbehåller sig Arbetsbyxor.com rätten att debitera dig som kund 50kr exkl.moms för omplastning och ny varumärkning.

Tryckta kläder (gäller även kläder under kategorin "T-shirt med attityd") går ej att byta eller returnera.

Skrymmande föremål (såsom brytjärn, långa yxor och liknande udda mått) kan endast returneras mot en extra avgift på 320:- exkl.moms.

Force Majeure

Arbetsbyxor.com är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl.a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning.

I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Övrigt

Arbetsbyxor.com reserverar sig för eventuella skrivfel och ändringar av tekniska data som är utanför vår kontroll.
Vi reserverar oss rätten för prisförändringar utan någon förvarning för eventuella prisfel/tryckfel.

För mer information angående vår integritetspolicy och cookies klicka på följande länk